Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Φωτό και βίντεο από την εκδήλωση στο ΔΙΣΤΟΜΟ , για την επέτειο της μάχης με τον ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ






Πραγματοποιήθηκε στο Δίστομο την Δευτέρα 15/2/16 , στον κατάμεστο χώρο του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ, παρουσία του Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας, του ιστορικού και συγγραφέα κου ΚΑΡΓΑΚΟΥ, τοπικών αρχών, του προέδρου του εργατικού κέντρου Λιβαδειάς , πολιτιστικών και κοινωνικών  φορέων της περιοχής μας αλλά και πλήθος ατόμων , εκδήλωση με θέμα  την μάχη του Διστόμου εν έτη 1827 στην οποία ήταν επικεφαλής ο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η "ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΔΙΣΤΟΜΟ ΚΑΙ ΟΙ 218 ΣΦΑΓΙΑΣΘΕΝΤΕΣ" σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο Μητροπολίτης, ο Δήμαρχος Δ.Α.Α., ο ιατρός κος ΚΕΛΕΡΜΕΝΟΣ.

Μαθήτρια σχολείου Διστόμου απήγγειλε ποίημα, καθώς και ο Διστομίτης κος ΣΦΟΥΝΤΟΥΡΗΣ και η Διστομίτισσα κα Σταυρούλα Τζιτζώκου συμμετείχαν και αυτοί με τις δικές τους καλλιτεχνικές ιδιότητες.

Τέλος το παρών έδωσε η Βυζαντινή χορωδία και η βραδιά έκλεισε με τον Γιώργο Μάγκα και την Τζούλη Τζινιέρη , που με την συνοδεία του κλαρίνου, τραγούδησαν κλέφτικα τραγούδια...

Στα πλαίσια της εκδήλωσης αυτής, "Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΔΙΣΤΟΜΟ ΚΑΙ ΟΙ 218 ΣΦΑΓΙΑΣΘΕΝΤΕΣ" απένειμαν τιμητική διάκριση στα δύο μεγάλα Μοναστήρια της περιοχής μας, του ΟΣΙΟΥ ΛΟΥΚΑ και της ΑΓΙΑΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ , για την ενεργή συμμετοχή τους στους αγώνες του Έθνους μας . Τον έπαινο αυτό τον παρέλαβε ο Μητροπολίτης μας.

Τα συγχαρητήρια μας στον κο Αριστείδη ΤΖΙΤΖΩΚΟ για την διοργάνωση για δεύτερη φορά μιας τέτοιας εκδήλωσης, στην οποία μάλιστα ακούστηκαν ιστορικά γεγονότα δια στόματος του κου ΚΑΡΓΑΚΟΥ , για πρώτη φορά  για την μάχη του Διστόμου.

Ακολουθούν φωτογραφίες καθώς και ένα μικρό απόσπασμα ,  από την εκδήλωση .

Ολόκληρο το βίντεο θα δημοσιευτεί εν καιρώ...

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Στην κοπή βασιλόπιτας της Ε.Α.Ε. Λιβαδειάς, "ΟΙ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΠΕΤΑΞΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΜΥΝΗΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ






Η "ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΔΙΣΤΟΜΟ ΚΑΙ ΟΙ 218 ΣΦΑΓΙΑΣΘΕΝΤΕΣ " δια του αντιπροσώπου της κον Αριστείδη Τζιτζώκου , παραβρέθηκε στην κοπή πίτας της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ παραρτήματος Λιβαδειάς και σας μεταφέρει το  βίντεο από ολόκληρη την εκδήλωση .

Δείτε παρακάτω τα σχετικά βίντεο :