Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

ΔΕΛΦΟΙ-ΔΙΣΤΟΜΟΝ: Στα άδυτα ενός ορυχείου βωξίτη



Έχοντας πάνω από 40 χρόνια ιστορία στην εξόρυξη βωξίτη, η ΔΕΛΦΟΙ - ΔΙΣΤΟΜΟΝ θυγατρική της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ Α.Ε. μέλος του Ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο παραγωγό στην Ελλάδα (650.000 τόνοι ετησίως) και κατ' επέκταση στην Ευρώπη, με ανθρώπινο δυναμικό 100 εργαζομένων.

Η Εταιρεία προήλθε από συγχώνευση των εταιριών «Βωξίται Δελφών» και «Ελληνικοί Βωξίται Διστόμου» και είναι σήμερα μία από τις 3 ενεργές μεταλλευτικές εταιρίες που ασχολούνται με την εξόρυξη βωξίτη στην Ελλάδα. Η έδρα της βρίσκεται στην Αθήνα, ενώ η Τεχνική Διεύθυνση που επιβλέπει την παραγωγική και ερευνητική δραστηριότητα εδρεύει στην περιοχή του Άνω Κουνουκλιά Ελαιώνα, του Νομού Φωκίδας.


Στην Τεχνική Διεύθυνση εντάσσονται οι υπηρεσίες Υγείας & Ασφάλειας, αλλά και αποκατάστασης των θιγμένων από τη μεταλλευτική δραστηριότητα εκτάσεων. Μάλιστα, στον τομέα της αποκατάστασης η Εταιρεία ξεκίνησε οικειοθελώς από το 1972 την αποκατάσταση των θιγμένων επιφανειών και το 1998 επέστρεψε στο Δασαρχείο τις πρώτες πλήρως αποκατεστημένες και αυτοδύναμες πλέον εκτάσεις (260 στρέμματα). Όσον αφορά στις επιδόσεις στον Τομέα Υγείας & Ασφάλειας, σημειώνεται ότι οι Δείκτες Συχνότητας -- Σοβαρότητας της Εταιρείας είναι από τους χαμηλότερους στον κλάδο των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου