Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Δίστομο : Με Μαριά και Γεωργακό ο σημερινός εορτασμός της εθνικής επετείου. (φωτό)Παρουσία του Δημάρχου του Δήμου Δ.Α.Α. κ. Γεωργακού, του κ. Πανουργιά, του κ. Ζάκκα , καθώς και άλλων μελών του δημοτικού συμβουλίου, έγινε σήμερα στο Δίστομο , η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση.
Στο Δίστομο βρέθηκε επίσης σήμερα και  ο Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες και Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς, προκειμένου να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ο Νότης Μαριάς παρευρέθηκε στη Δοξολογία, παρακολούθησε τη μαθητική παρέλαση και κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Ηρώων.Δείτε παρακάτω περισσότερες φωτό :
Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, ο Νότης Μαριάς έκανε την παρακάτω δήλωση:


«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ στη μαρτυρική γη του Διστόμου, όπου σφαγιάστηκαν εκατοντάδες άντρες, γυναίκες και παιδιά από τα ναζιστικά στρατεύματα, προκειμένου να τιμήσουμε τους ήρωες, συμπατριώτες μας που αντιστάθηκαν στα χρόνια της κατοχής, δίνοντας ακόμη και τη ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας μας.

Η απαράμιλλη γενναιότητα του λαού μας και ο υπέρτατος αγώνας του για την υπεράσπιση της πατρίδας μας, αποδόθηκε με την φράση: “Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες”.

Συγχρόνως, η παρουσία μας σήμερα θέλει να σηματοδοτήσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αποφασιστικότητά μας να διεκδικήσουμε μέχρι τέλους και να πετύχουμε την άμεση καταβολή από τη Μέρκελ των γερμανικών αποζημιώσεων.

Μετά και την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ιταλίας καλούμε από εδώ από το Δίστομο τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου να δώσει άδεια για την εκτέλεση της αμετάκλητης απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λιβαδειάς που δικαιώνει τα θύματα του Διστόμου.

Καθώς η ανάλγητη πολιτική των μνημονίων επιβουλεύεται την εθνική μας κυριαρχία, επιβάλλεται να προασπίσουμε τα δίκαια της πατρίδας μας και να αποτινάξουμε τον ζυγό της τρόικας και των ξένων τοκογλύφων δανειστών».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου