Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ με "Αμβούργο - Δίστομο" για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Συνάντηση ενημερωτικού χαρακτήρα για το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων της Γερμανίας προς την Ελλάδα είχαν σήμερα αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, και μέλη της Γραμματείας του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας, με αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας Αμβούργο -Δίστομο, με επικεφαλής τον νομικό Μάρτιν Κλίγκνερ.Στη συνάντηση συμμετείχε το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, το οποίο εκπροσώπησαν οι Αριστομένης Συγγελάκης και Χριστίνα Σταμούλη από τον ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν ο Γραμματέας της ΚΕ Δημήτρης Βίτσας, ο Κώστας Ήσυχος, μέλος της ΠΓ και μέλη της Γραμματείας του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας.

Στην ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι ενημερώθηκε λεπτομερώς για τις σημαντικές κοινωνικές, πολιτικές και νομικές προτάσεις και δράσεις της Πρωτοβουλίας του Αμβούργου, που στόχο έχει να ενημερώσει τη γερμανική κοινή γνώμη για τα εγκλήματα πολέμου των Ναζί στην Ελλάδα και την ανάγκη αποκατάστασης της ιστορικής αλήθειας, του Διεθνούς Δικαίου και των συγγενών των θυμάτων.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσε για τις προγραμματικές δεσμεύσεις του κόμματος σχετικά με το γερμανικό κατοχικό δάνειο, τις γερμανικές αποζημιώσεις και την αποζημίωση των θυμάτων και για τις αντίστοιχες πρωτοβουλίες που έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα.

Επισημαίνεται, επίσης η στενή συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης Οφειλών και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του ελληνικού λαού για το έργο της Πρωτοβουλίας του Αμβούργου, καταθέτοντας συγχρόνως πρόταση για στενότερη συνεργασία όλων σε νομικό, πολιτικό και κινηματικό επίπεδο.

Οι δυο πλευρές συμφώνησαν να έχουν τακτικές επαφές και κοινές δράσεις, που θα στοχεύουν σε ένα αναπτυσσόμενο αντιφασιστικό και αντιναζιστικό κίνημα στην Ευρώπη.

- See more at: http://left.gr/news/synantisi-syriza-me-amvoyrgo-distomo-gia-tis-germanikes-apozimioseis#sthash.h0YqjmM1.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου