Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

"Η ιστορία της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ" - Παρουσίαση στο "Εμβόλιμον"




Το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε στο εντευκτήριο του περιοδικού "Εμβόλιμον" στα Άσπρα Σπίτια, η παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Κωστή, "Κράτος και επιχειρήσεις στην Ελλάδα: Η ιστορία του Αλουμινίου της Ελλάδος".

Παρουσία τόσο του συγγραφέα, όσο και του Προέδρου της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ Σπύρου Κασδά, συζητήθηκαν πολλά ενδιαφέροντα θέματα σε σχέση με την παράλληλη εξέλιξη του εργοστασίου και της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία 50 χρόνια, από την εποχή της δημιουργίας του εργοστασίου από την Pechiney μέχρι και τις μέρες μας, που αποτελεί θυγατρική του Ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ.

"Το βιβλίο αποτελεί μία προσπάθεια αναπαράστασης του μετασχηματισμού της ελληνικής οικονομίας μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, από τα πρώτα βήματά του μέχρι σήμερα. Ο αγώνας επιβίωσης της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ, σε μεγάλο βαθμό είναι ο αγώνας επιβίωσης της χώρας", ήταν τα λόγια του Κώστα Κωστή.

Από την πλευρά του ο Σπύρος Κασδάς επεσήμανε: "Το βιβλίο δίνει την ευκαιρία στον αναγνώστη να δει μία πραγματική ζωντανή περίπτωση ανάπτυξης της οικονομίας και της κοινωνίας".

Δείτε το σχετικό βίντεο :




Από Γεώργιο Θεοχάρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου