Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Τίμησε το Δίστομο ο Σύλλογος Ποντίων Βοιωτίας «Ο Ευκλείδης» στην κοπή της πίτας.






Σε μια πολύ ζεστή εκδήλωση, και με την παρουσία πολλών μελών και φίλων του, έκοψε την πίτα του ο Σύλλογος Ποντίων Βοιωτίας «Ο Ευκλείδης» πριν από λίγες ημέρες.

Στην αρχή πήρε το λόγο ο πρόεδρος Τριαντάφυλλος Υφαντίδης, ο οποίος αφού ευχήθηκε στον κόσμο αναφέρθηκε στις δράσεις του συλλόγου για το 2014, καθώς έδωσε ισχυρό παρών στα τοπικά δρώμενα της πόλης αλλά και πανελλαδικά, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι και το 2015 θα είναι μια γόνιμη χρονιά.


Όπως κάθε χρόνο ο σύλλογος βραβεύει άτομα, φορείς ή ομάδες που αγωνίζονται για κάτι σπουδαίο. Σε αυτήν την εκδήλωση βράβευσε τον Αριστείδη Τζιτζώκο για την προσφορά του στον αγώνα για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, ως εκπρόσωπο της Πολιτιστικής Εταιρείας «Το Μαρτυρικό Δίστομο και οι 218 σφαγιασθέντες».


Το μνημείο του Διστόμου με τα ονόματα των σφαγιασθέντων (φωτ.: Panoramio.com)

«Έχουμε κοινούς στόχους με το "Μαρτυρικό Δίστομο" γιατί και ο Ποντιακός Ελληνισμός αγωνίζεται για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων. Ο πρόεδρος της Πολιτιστικής Εταιρείας "Το Μαρτυρικό Δίστομο και οι 218 σφαγιασθέντες" παλεύει για την αποκατάσταση θυμάτων και ζημιών από τη γερμανική Κατοχή. Έτσι, η τιμητική διάκριση ανήκει δικαίως στον κ. Αριστείδη Τζιτζώκο και τους συνεργάτες του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος.

Η Σφαγή του Διστόμου, ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα κατά αμάχων από τα γερμανικά κατοχικά στρατεύματα με θύματα μωρά παιδιά, γυναίκες και άνδρες, ξεκίνησε στις 10 Ιουνίου 1944. 

Με πληροφορίες από το viotianet.gr και το siriosfm.gr.

http://www.pontos-news.gr//article/129084/timise-distomo-o-syllogos-pontion-voiotias-o-eykleidis-stin-kopi-tis-pitas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου