Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Από την θεατρική παράσταση στην Αράχωβα "Η Γυναίκα της Ζάκυθος" (Φωτογραφίες και βίντεο)




Μια καταπληκτική παράσταση στο κατάμεστο από κόσμο προαύλιο του Γυμνασίου έδωσαν οι μαθητές της τρίτης Γυμνασίου Αράχωβας . Τα παιδιά παρουσίασαν το έργο του Διονύσιου Σολωμού «Η Γυναίκα της Ζάκυνθος» που το παίξιμο τους θα το ζήλευαν και οι μεγαλύτεροι επαγγελματίες ηθοποιοί . Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά και στον καθηγητή τους που τα βοήθησε, τον Ιωάννη Καπούτση και σε όλους όσους βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί η παράσταση.



Λίγα λόγια από τον σκηνοθέτη για το εν λόγω έργο : 


Το έργο είναι παραλήρημα . Το παραλήρημα ενός ιερομονάχου στη Ζάκυνθο τον 19ο αιώνα στον απόηχο της άλωσης του Μεσολογγίου από τα στρατεύματα του Ιμπραημ και του Κιουταχή.

Είναι σάτιρα ,κοινωνική κριτική. Ο ιερομόναχος καθρεφτίζει στη μορφή αυτής της γυναίκας  όλους εκείνους τους αριστοκράτες της ιδιαίτερης πατρίδας του,οι οποίοι τάσσονταν κατά της όποιας επανάστασης , επαπειλούμενοι από μια επερχόμενη κοινωνική ανατροπή.
Είναι όραμα. Ο ιερομόναχος οραματίζεται, μέσα από τα έργα και το θάνατο της γυναικός , την αιώνια τιμωρία κάθε ανθρώπου που αγνοεί τη δικαιοσύνη.
Είναι απουσία κάθαρσης. Είναι ένας γιγάντιος καθρέπτης που, καθώς ο παραληρηματικός λόγος του ιερωμένου ξεδιπλώνεται, αυτός μεγαλώνει ακόμη περισσότερο ,ακόμη περισσότερο,τόσο, που στο τέλος αντανακλά και το δικό μας είδωλο, δίπλα από αυτό της γυναικός...
Είναι απουσία συνείδησης...αυτής ,που απαγχονίζουμε αμετανόητα κάθε φορά, που τα αδιέξοδα μας, μας πνίγουν...





Δείτε σχετικές  φωτογραφίες από την πρώτη παράσταση και να σημειωθεί ότι το έργο θα επαναληφθεί την Παρασκευή 28/6/13 και ώρα 21.00.

Δείτε και ένα μικρό απόσπασμα σε βίντεο και τις επόμενες ημέρες θα ανέβει ολόκληρο το έργο























































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου